Portofoon kopen - De #1 in portofoons Professionele portofoons
Klantenservice

Maandag t/m vrijdag beschikbaar van 09:00 - 17:00

Professionele portofoons

Professionele portofoons van MotorolaKenwood of Hytera met vergunning worden veel gebruikt in de beveiliging, industrie en bij hulpdiensten.

Binnen de professionele portofoons zijn er twee verschillende typen: analoog en digitaal. Analoge portofoons zijn goed betaalbaar en halen een bereik van circa 5 – 10 km in open veld, het nadeel is dat ze een relatief slechte spraakkwaliteit hebben. Daarbij is er de mogelijkheid dat deze portofoons worden afgeluisterd. Digitale portofoons hebben circa 25% meer bereik met hetzelfde vermogen en de spraakkwaliteit blijft continu van hoog niveau. Wilt u een professionele portofoon van Motorola kopen? Neem direct contact met ons op of neem een kijkje in ons assortiment hieronder! Daarnaast kunt u ook portofoons huren bij Firecom.

Vergunningsvrij

Portofoons voor particulier en recreatief gebruik werken in de PMR band (446 MHz), voor deze band is geen licentie benodigd. Het maximale zendvermogen van deze portofoons is 0,5 watt. In de praktijk is dit vaak een bereik van maximaal 1 kilometer in gunstige omstandigheden. Als het bereik van de vergunningsvrije portofoon niet voldoende is kunt u gebruik maken van professionele portofoons, met een vergunning van het Agentschap Telecom.

Met vergunning

Digitale portofoons bieden de gebruiker mogelijkheden om spraakberichten en GPS locatie met elkaar uit te wisselen. daarnaast kunnen meldingen vanuit de brandmeldcentrale via ESPA 4.4.4. weergegeven worden. Sinds de laatste jaren worden er steeds meer digitale portofoons verkocht in plaats van analoge. De analoge portofoon zal langzaam uitgefaseerd worden.

Repeaters en versterkers

Bij zowel analoge als digitale portofoons met vergunning is het mogelijk om repeaters (versterkers) te gebruiken. Een repeater versterkt het bereik vanaf het punt waar de repeater geplaatst is. Bij analoge portofoons raden wij u aan om maximaal één repeater gebruiken. Met digitale portofonie van Motorola of Kenwood is het mogelijk om meerdere repeaters te gebruiken. Op basis van IP kunt u verschillende repeaters met elkaar verbinden. Dit is ook mogelijk op grote afstand waardoor verschillende vestigingen met elkaar verbonden kunnen worden. Motorola MotoTRBO artikelen en Kenwood Nexedge artikelen ondersteunen digitale portofoon niet.

Motorola Wave on Cloud

Motorola WAVE is een online platform voor draadloze en snelle communicatie in alle uithoeken van de wereld. In tegenstelling tot traditionele portofonie zijn deze portofoons, applicaties en meldkamertoepassingen verbonden via het internet. Bent u benieuwd hoe wij u hierbij van dienst kunnen zijn? Bekijk hier onze services.

De juiste keuze

Ondanks onze uitgebreide webshop zijn wij van mening dat u professionele portofoons niet altijd even in een webshop besteld. U kunt daarom altijd bij ons terecht voor advies, een gesprek of een professionele dekkingsmeting. We komen heel graag met u in contact. Neemt u direct contact met ons op via 085-4011980. In ons contactformulier kunt u ook uw vraag achterlaten, we gaan er dan snel mee aan de slag.

Professionele portofoons kopen?

Wilt u aan de slag gaan met professionele portofoons zoals Atex portofoons of het nieuwste Motorola product de MotoTRBO ION? Bekijk dan hieronder de producten die u hier in kunnen ondersteunen. Bestelt u op werkdagen een professionele portofoon? Dan krijgt u deze morgen geleverd.