Alleenwerksystemen
Klantenservice

Maandag t/m vrijdag beschikbaar van 09:00 - 17:00

Alleenwerksystemen

Alleenwerksystemen worden gebruikt om te alarmeren wanneer mensen ‘alleen’ werken. Dit wordt ook wel omvalbeveiliging of mandown beveiliging genoemd. Wanneer mensen gebruik maken van alleenwerken, dragen ze een apparaat bij zich waarmee ze op verschillende manieren kunnen alarmeren bij noodsituaties. Bent u op zoek naar alleenwerken? Op deze pagina vindt u naast meer informatie over de systemen ook allerlei producten die u kunt bestellen in onze webshop. Bekijk daarom snel de mogelijkheden die er zijn.

Wat zijn Alleenwerksystemen?

In het hedendaagse werkklimaat komt het vaak voor dat werknemers alleen werken, of het nu gaat om nachtdiensten, werken op afgelegen locaties of werken buiten de reguliere uren. Deze mensen noemen we ‘alleenwerkers‘. In zulke situaties is de veiligheid van de werknemers een primaire zorg. Dit is waar alleenwerksystemen in beeld komen. Deze systemen, ook wel bekend als omvalbeveiliging of mandown beveiliging, zijn ontworpen om te alarmeren in het geval van noodsituaties wanneer mensen alleen werken. Werknemers dragen een apparaat bij zich dat op verschillende manieren kan alarmeren, waardoor snelle en effectieve reactie mogelijk is in geval van nood.

Diversiteit van Alleenwerksystemen bij Firecom

Firecom, een ervaren leverancier in veiligheids- en beveiligingssystemen, biedt een breed scala aan alleenwerksystemen om aan verschillende behoeften te voldoen. Er zijn systemen waarbij de drager handmatig een knop kan indrukken om een alarm te activeren in noodsituaties. Andere systemen zijn voorzien van een omvalsensor die detecteert of het apparaat nog in een verticale positie is, en weer andere werken via een ‘no movement’ systeem, dat een alarm stuurt als de drager stopt met bewegen. Het doel van deze diversiteit in systemen is om de best mogelijke veiligheid te bieden in alle mogelijke scenario’s.

Waarom kiezen voor Firecom?

Firecom is meer dan alleen een leverancier van veiligheids- en beveiligingssystemen. Met meer dan 15 jaar ervaring in het veld en een trotse houder van ISO9001 en ISO27001 certificaten, zetten we ons in voor kwaliteit, betrouwbaarheid en klanttevredenheid. In plaats van een one-size-fits-all oplossing te bieden, luisteren we naar de specifieke behoeften en uitdagingen van onze klanten en bieden we op maat gemaakte oplossingen. Dit wordt weerspiegeld in onze gemiddelde klanttevredenheidsscore van 9.4.

Installatie en Toepassing van Alleenwerksystemen

De implementatie van alleenwerksystemen is een proces dat deskundigheid en aandacht voor detail vereist. Bij Firecom zorgen we niet alleen voor de levering van het systeem, maar ook voor de correcte installatie en afstemming op uw specifieke situatie. We zorgen ervoor dat de alarmeringen naar de juiste ontvanger worden gestuurd. Dit kan een externe meldkamer zijn, een collega op een andere locatie, of zelfs iemand thuis, afhankelijk van uw voorkeur en behoefte.

Ontdek de mogelijkheden van Alleenwerksystemen bij Firecom

Bent u op zoek naar alleenwerksystemen? Bezoek dan onze webshop om ons assortiment te bekijken. Onze webshop biedt een breed scala aan alleenwerksystemen, elk ontworpen om verschillende behoeften en scenario’s aan te pakken. Onze producten variëren van traditionele noodknoppen tot geavanceerdere omvalsensoren en ‘no movement’ systemen, allemaal ontworpen om de veiligheid van alleenwerkenden te waarborgen. Elk product wordt geleverd met de garantie van Firecom’s toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid.

Bij Firecom begrijpen we dat elke situatie uniek is, en daarom streven we ernaar om oplossingen te bieden die volledig toepasbaar zijn voor uw specifieke situatie. We zorgen ervoor dat de alarmering naar de juiste ontvanger wordt gestuurd, of dat nu andere werknemers zijn, een externe meldkamer, of zelfs iemand thuis. Zo kunnen uw collega’s direct ingrijpen wanneer iemand in nood is.

Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van onze alleenwerksystemen, nodigen we u uit om contact op te nemen met een van onze experts. Ze staan klaar om u meer informatie te geven en een passend advies te geven voor uw situatie. Bij Firecom zijn we toegewijd aan het bieden van oplossingen die passen bij uw behoeften en uw werkomgeving veiliger maken.