Klantenservice

Open

Maandag t/m vrijdag beschikbaar van 09:00 - 17:00

ATEX portofoons

ATEX portofoons

Op plaatsen waar explosiegevaar geldt dient de apparatuur die wordt gebruikt aan strenge eisen te voldoen. Denk dan bijvoorbeeld aan de (petro-)chemische sector, de gasindustrie, mijnbouw, farmacie, maar ook aan bierbrouwerijen en frisdrankproducenten die gebruikmaken van explosief gas bij de reiniging of desinfectie van hun flessen. De zogeheten ATEX eisen gelden uiteraard ook voor explosiegevoelige portofoons. Firecom is leverancier van deze ATEX portofoons en helpt u dan ook graag verder indien u de ATEX portofoons wilt huren of kopen.   

Wat zijn ATEX gecertificeerde portofoons precies? 

De afkorting ATEX staat voor de Franse benaming ATmosphères EXplosible, oftewel explosieve omgevingen. Deze term wordt gebruikt voor apparatuur die voldoet, of moet voldoen, aan de Europese richtlijnen ATEX 153 en ATEX 114 met betrekking tot explosieveiligheid. Deze maken onderdeel uit van het geheel aan EU regelgevingen dat ervoor moet zorgen dat er in ieder land op dezelfde, veilige manier gewerkt kan worden.   

Explosiegevoelige portofoons 

Een explosiegevoelige portofoon, waar de ATEX portofoons logischerwijs onder vallen, zijn zo ontwikkeld dat deze voldoen aan de ATEX richtlijnen. Een reguliere portofoon kan bijvoorbeeld interne vonkoverslag hebben of niet meer werkzaam zijn boven bepaalde temperaturen. Onze ATEX gecertificeerde portofoons nemen deze problemen wegIn het ontwerp is al rekening gehouden met het wegnemen van eventuele vonkoverslag en extra resistentie tegen hoge temperaturen. Hierdoor kunt u ten alle tijden op uw ATEX portofoon vertrouwen.  

De meest geschikte modellen 

In ons assortiment zijn uiteenlopende ATEX portofoons opgenomen. Afhankelijk van uw eisen en wensen zijn bepaalde modellen van deze explosiegevoelige portofoons uiteraard meer of minder geschikt. Als leverancier van ATEX portofoons kunnen we u uiteraard adviseren over de portofoon die het beste bij u past. U kunt deze ATEX portofoons kopen of huren. Om u een goed idee te geven van de mogelijkheden hebben we onze twee beste modellen hieronder kort toegelicht.  

  • Motorola DP4401 EX ATEX UHF 

Met een uitstekende explosieveiligheid is dit model bij uitstek geschikt voor gebruik op bijvoorbeeld een boorplatform of in laboratoria. De belangrijkste kenmerken zijn een uitstekende audio kwaliteit, lange batterijduur, omval-beveiliging en noodknop en bovendien vrij instelbare toetsen. Tel daar de mogelijkheid tot bluetooth en GPS bij op en u heeft een van de meest complete, explosiegevoelige portofoons die momenteel beschikbaar zijn binnen deze markt.  

  • Motorola DP4801 EX ATEX UHF

Deze explosiegevoelige portofoon is, net als de DP4401, voorzien van uitgebreide functionaliteit. Zo zijn ook hierbij de heldere audio, duurzame batterij, de omval-beveiliging en noodknop en de vrij instelbare toetsen aanwezig. Zo kunt u ook dit model ATEX gecertificeerde portofoon uitstekend gebruiken op raffinaderijen of boorplatformen. Daarnaast heeft dit model, in aanvulling op al die beschikbare functies, ook een handige display en een volledig toetsenblok. Dit maakt deze variant nog prettiger in het gebruik dan de DP4401. 

ATEX  portofoons huren of kopen 

Wanneer u op zoek gaat naar een leverancier voor ATEX portofoons, dan zult u moeten kiezen of u ATEX portofoons gaat huren of kopen. Bij ons krijgt u beide mogelijkheden, zodat u zelf kunt kiezen wat u het beste uitkomt. We beschrijven hieronder kort de voordelen van beide opties. 

  • ATEX portofoon huren 

De keuze om een ATEX portofoon te huren is vaak relevant wanneer u bijvoorbeeld tijdelijk enkele extra portofoons nodig heeft, waarna dat in de toekomst niet snel nogmaals zal voorkomen. U breidt dan met de gehuurde portofoons eenvoudig de communicatiemogelijkheden uit, maar zit vervolgens niet vast aan apparatuur die u niet meer nodig heeft.  

  • ATEX portofoon kopen 

Heeft u de ATEX portofoons juist wel doorlopend nodig in de dagelijkse praktijk, dan adviseren wij altijd om uw eigen portofoons aan te schaffen. Het is daarbij extra relevant dat u voor een duurzaam model kiest dat lang meegaat, zodat u het maximale uit uw investering kunt halen. Wij adviseren hierin graag om u te helpen de meest geschikte keuze te maken! 

ATEX  portofoons kopen 

Indien u ATEX portofoons wenst te kopen of huren, of nog vragen heeft over de mogelijkheden van ons assortiment, staan we voor u klaar. Neem gerust contact met ons op om uw vragen te stellen of een offerte op maakt op te laten maken. Zo zorgen we ervoor dat u binnen de kortste keren kunt vertrouwen op uw eigen ATEX portofoons.  

Enig resultaat 16 Resultaten

Icom IC-M87 ATEX

  629,- Excl. BTW

Hytera PD715Ex UHF

Hytera PD715Ex VHF

Hytera PD715IS UHF

Hytera PD715IS VHF

Hytera PD795Ex UHF

Hytera PD795Ex VHF

Complete set ATEX portofoons (6) in multilader

Aanbieding!

Complete set voor SOLAS voorschriften (ATEX two-way radio’s)

Motorola DP4401 EX Atex UHF

Motorola DP4801 EX Atex UHF

Motorola DP4801 EX Atex VHF

Motorola DP4401 EX Atex VHF

Motorola GP340 ATEX

Kenwood NX-230EXE

Kenwood NX-330EXE