Draadloze oproepsystemen
Klantenservice

Open

Maandag t/m vrijdag beschikbaar van 09:00 - 17:00

Draadloze oproepsystemen

Overzicht van draadloze oproepsystemen voor alarmering en oproepen van BHV, personeel, medewerkers, gasten of chauffeurs. Met onze systemen is het mogelijk om simpel en snel een grote groep gebruikers te alarmeren. Voor sommige branches en werkzaamheden is het cruciaal dat dit goed en betrouwbaar werkt. Daar besteden we dan ook altijd extra aandacht aan. We vertellen u hier graag meer over, dus lees vooral door.

Oproepsystemen voor verschillende doeleinden 

Welk oproepsysteem het beste geschikt is hangt af van het doel dat dit systeem moet dienen. In het assortiment van Firecom vindt u daarom verschillende typen en modellen (draadloze) oproepsystemen die een veelvoud aan taken kunnen vervullen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van situaties waarin onze oproepsystemen worden gebruikt.

Met onze systemen is het mogelijk om simpel en snel een grote groep gebruikers te alarmeren.

  • Bedrijfshulpverlening: De meeste bedrijven hebben bedrijfshulpverleners in dienst. Het is belangrijk dat zij, wanneer er bijvoorbeeld brand is of een medisch noodgeval, snel op de hoogte worden gesteld zodat zij actie kunnen ondernemen. Daarom is een draadloos BHV oproepsysteem erg praktisch.
  • Agressie: Situaties met agressieve personen komen voor binnen de zorg, het uitgaansleven en zelfs winkelgebieden. Verantwoordelijken kunnen met een agressie oproepsysteem snel ter plaatse komen om de situatie te de-escaleren.  
  • Personen zoek installaties (PZI): Met een PZI installatie, dat ook wel een piepersysteem wordt genoemd, kan er zowel individueel als in groepsverband naar de alarmontvangers een bericht worden verstuurd. 
  • Technische meldingen: In bepaalde industrieën is het belangrijk dat technische meldingen snel worden opgevangen. Hier zijn specifieke systemen voor beschikbaar die geïntegreerd kunnen worden met bijvoorbeeld de brandmeldcentrale of domotica toepassingen.  
  • Horeca oproepsystemen: Het scheelt uw personeel tijd wanneer het oproepen van gasten waarvoor de bestelling gereed is automatisch plaatsvind. Met een horeca oproepsysteem wordt dit mogelijk.  
  • Logistieke oproepsystemen: Binnen de logistiek is snelle communicatie handig wanneer een chauffeur bijvoorbeeld in zijn vrachtwagen zit en u in het pand. Afstanden zijn hier gemiddeld groter en dan is het prettig wanneer u de chauffeur via het oproepsysteem gemakkelijk kunt bereiken.  

Verschillende soorten zenders en ontvangers 

Er zijn allerlei verschillende soorten zenders en ontvangers beschikbaar, afhankelijk van het doel dat u voor het oproepsysteem voor ogen heeft. Zo zijn er bedienposten, noodknoppen, bewegingsmelders, deurcontactzenders, hals zenders, brandmelders en watermelders beschikbaar die allemaal een bericht of signaal kunnen versturen wanneer dit nodig is. De ontvangers kunnen dan draagbaar zijn, zoals bijvoorbeeld een pieper. Andere mogelijkheden voor ontvangers zijn oplossingen zoals een lichtkrant of een relais ontvanger zodat er externe aansturing plaats kan vinden.

Bereikbaarheid op de eerste plaats 

De bereikbaarheid en daarmee de betrouwbaarheid is voor ons het belangrijkste kenmerk van het systeem. Meldingen mogen nooit gemist worden. Om deze garantie te geven doen we altijd een uitgebreide dekkingsmeting en demonstratie op locatie. Hierna weet u en uw personeel hoe het geheel werkt en kunt u erop vertrouwen dat de dekking in orde is. 

We adviseren u graag over oproepsystemen

U kunt altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft over een draadloze oproepsysteem. We voorzien u graag van professioneel advies voor uw situatie. Zo krijgt u een oproepsysteem dat u helpt , aansluit op de behoeften en waar u op kunt vertrouwen.