Kennisbank Portofoons De beste walkie talkies voor op wintersport

De beste walkie talkies voor op wintersport

9K
Sales

Deel

Ga je graag op wintersport rond de kerst of in het voorjaar? Dan heb je vast weleens meegemaakt dat jij en je reisgenoten elkaar even niet konden bereiken op een moment dat jullie dat wel zouden willen. Bijvoorbeeld omdat de ontvangst van je smartphone te wensen overlaat, of omdat de batterij daarvan door de kou al na een halfuurtje leeg was. Gelukkig is er een steengoed alternatief: walkie talkies voor wintersport tijdens het snowboarden of skiën! We vertellen je hier graag meer over dus lees snel verder.

De voordelen van walkie talkies op wintersport

Vraag je je nog af wat de voordelen zijn van walkie talkie op wintersport? Dit heeft te maken met een aantal verschillende voordelen. Deze hebben we hieronder voor je op een rij gezet.

  • Eenvoudig in gebruik

Het is vrij gemakkelijk om een walkietalkie voor wintersport te gebruiken. Wie zijn of haar weg kent met een mobiele telefoon kan in enkele minuten leren hoe een walkietalkie werkt. Daarnaast werkt een walkietalkie met mechanische knoppen in plaats van een touchscreen. Dit betekent dat je meestal je handschoen of want niet eens uit hoeft te trekken.

  • Minder snel kapot dan smartphone

De glasplaat voorop je smartphone wil het nog weleens begeven wanneer je op de piste onderuit gaat. Met een walkie talkie zul je dit niet zo snel meemaken.

  • Geen netwerkverbinding nodig of abonnementskosten

Walkie talkies zenden niet via een satelliet. Dit betekent dat je geen ‘verbinding’ nodig hebt om elkaar te kunnen spreken en dus ook geen abonnementskosten hoeft te betalen. Hoe vervelend is het als je aan het skiën bent en je in contact wilt komen met je vriende maar dat niet lukt. Daar zijn die handige portofoons dus voor!

  • Beter bestand tegen vocht en kou

Batterijen van smartphones lopen snel leeg wanneer de telefoon koud wordt. Vocht kan er zelfs voor zorgen dat je telefoon kapot gaat, tenzij je een waterdicht model hebt. Bij walkie talkies zul je hier minder snel last van hebben.

Waar moet je op letten?

Er zijn verschillende walkie talkies. De ene walkie talkie is misschien minder geschikt dan de andere walkie talkies voor wintersport. Daarom hebben we hieronder een aantal punten opgesomd waar je op kunt letten.

  • Robuust ontwerp

Bij de meeste walkie talkies zit dit wel snor. Let er toch op en zorg dat je een stevig en robuust model uitkiest.

  • IP Certificering

Portofoons met een IP, zoals IP67 of IP68, certificering zijn bestand tegen water. Respectievelijk onderdompeling tot 1 meter en 1.5 meter gedurende 30 minuten zal dan geen schade opleveren. Dit is handig wanneer je een doorweekt skipak hebt!

  • VOX

Bij VOX kun je zenden zonder de knop in te drukken, handsfree dus! Jouw walkietalkie voor wintersport zal dan geactiveerd worden door je stem.

  • Groot bereik

Het belangrijkste bij een walkie talkie voor wintersport is dat deze groot bereik heeft. Wanneer je van de berg af skiet leg je in korte tijd relatief grote afstanden af. Om ervoor te zorgen dat je altijd met elkaar kunt blijven communiceren is een bereik van meerdere kilometers dan ook zeker aan te raden.

Firecom: Ruime keuze in portofoons op wintersport

Bij Firecom vinden we het belangrijk dat u een goed geïnformeerde keuze kunt maken. Op onze website hebben we daarom zoveel mogelijk informatie voor u uiteen gezet. Daarnaast staat onze klantenservice altijd voor u klaar. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen u graag verder!