Blog Firecom Gemeente Aalten ‘zeker tevreden’ over BHVpieper-app met automatische registratie

Gemeente Aalten ‘zeker tevreden’ over BHVpieper-app met automatische registratie

1K /
Sales

Deel

 

In het oosten van Gelderland, tegen de Duitse grens, ligt de prachtige gemeente Aalten. Het heeft ruim 27.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de 2 hoofdkernen Aalten en Dinxperlo, het vestingstadje Bredevoort en een aantal kleine kernen. Voor haar bedrijfshulpverlening (BHV) gebruikt de gemeentelijke organisatie sinds twee jaar de BHVpieper-applicatie van Firecom. Het bedrijf uit Lekkerkerk heeft deze ‘BHVpieper’-app speciaal ontwikkeld voor de registratie en alarmering van BHV’ers in middelgrote organisaties. Na installatie op hun smartphone kunnen alle medewerkers met één druk op de knop een groep BHV’ers oproepen.
 
“Bij de gemeente Aalten zijn momenteel circa 60 BHV’ers actief”, aldus Laurens Hengevelt. Hij beheert binnen de gemeente Aalten de applicatie. Alleen de BHV-ers die op het gemeentehuis en het gemeentekantoor werken, zijn op te roepen via de app. De buitendienstmedewerkers maken geen gebruik van de applicatie omdat zij vaak verspreid door de hele gemeente werkzaam zijn. 
 
De gemeente gebruikt ook het automatische registratiesysteem, dat via GPS werkt. “Om te kunnen monitoren hoeveel hulpverleners er zich op enig moment in het gebouw bevinden is dit een vereiste. In het begin gaf dit nog wat problemen, maar op dit moment zijn we zeker tevreden”, aldus Hengevelt. Volgens hem is het nooit voorgekomen dat er na een melding niemand beschikbaar was. “We hebben normaal gesproken in beide gebouwen ruim voldoende BHV-ers.
 
Bekijk meer informatie over deze applicatie op https://www.firecom.nl/oproepsystemen/bhv-oproepsysteem/bhv-alarm-applicatie/

Laat een reactie achter