Blog Firecom Firecom verbeterde BHV-alarmering IJB Groep

Firecom verbeterde BHV-alarmering IJB Groep

454 /
Sales

Deel

De IJB Groep is de specialist op het gebied van funderen. Van sondering, ontwerp tot het leveren en aanbrengen van prefab heipalen en prefab funderingselementen. “Op onze productielocatie (groot ca. 8 ha.) te Lemmer alarmeerden wij voorheen d.m.v. een analoge semafonie. Dit systeem werd op een gegeven moment niet meer ondersteund, daardoor moesten wij op zoek naar een ander systeem. Andere, laag frequentie, alameringssystemen zijn op ons terrein niet bruikbaar i.v.m. storing door de aanwezigheid van veel betonstaal en hoge gebouwen.”, aldus Gerrit Nota hoofd BHV van de IJB Groep.

“We kwamen in contact met Joost Eerland van Firecom, die wel mogelijkheden tot verbetering zag”. Eerland maakte een testopstelling op het bedrijf in Lemmer. Hij installeerde op een stand-alone computer het Firecom alarmeringssysteem met centrale dispatching. Het systeem maakt ook gebruik van beschikbaarheid, zodat het hoofd BHV kan zien welke BHV’ers inzetbaar zijn. Na uitvoerig testen kwamen we tot de conclusie dat dit systeem uitstekend bruikbaar is in de situatie van de IJB Groep. Waarna de IJB Groep overging tot aanschaf van het systeem en de bijbehorende software. Daarna kreeg een groep van 24 BHV’ers/ EHBO’ers van de IJB Groep een Birdy WP alarmontvanger. “De semafoons kunnen nu de deur uit”, aldus Nota.

“Voortaan kunnen we met één druk op de knop binnen enkele seconden onze BHV alarmeren”. Via de software kan met een sneltoets een deel of de hele ploeg worden ‘opgepiept’. Normaliter worden per inzet 6 mensen gealarmeerd. Binnen 3 minuten moeten twee BHV’ers en twee EHBO’ers ter plaatse zijn. “Dankzij Firecom lukt dat altijd prima!”.

Laat een reactie achter