Blog Firecom Efficiënte BHV communicatie bij DAMCO Aluminium (Aldel) dankzij apparatuur van Firecom

Efficiënte BHV communicatie bij DAMCO Aluminium (Aldel) dankzij apparatuur van Firecom

285 /
Sales

Deel

Delfzijl – DAMCO Aluminium Delfzijl (Aldel) is de enige aluminiumsmelter in Nederland. Een ambachtelijke fabriek waar met trots en noordelijke nuchterheid de productie is opgeschroefd en het aantal arbeidsplaatsen fors is uitgebreid. Aluminium is oneindig recyclebaar en daarmee materiaal waarmee Aldel de transitie naar een duurzame economie versnelt. Aldel vergroent z’n productieprocessen. Er wordt gewerkt aan de nieuwste innovaties in energie, elektriciteit en logistiek. Het aluminium is geschikt voor de auto-industrie, de energiesector en de bouw. Voor de Tesla’s en iPhones van deze wereld.

Voor de alarmering en communicatie van de BHV organisatie was Aldel op zoek naar een betrouwbare partner. Via Instituut voor Veiligheid en Milieu uit Coevorden zijn ze in contact gekomen met het Rotterdamse bedrijf Firecom. In het najaar van 2019 heeft Firecom een alarmering- en communicatiesysteem geleverd met 25 draadloze alarmontvangers en 5 portofoons. De keuze voor traditionele alarmontvangers lag vooral aan de hoge robuustheid, de attentiewaarde en het uitstekende bereik.

Via een centrale meldkamer applicatie is het voor de beveiliging mogelijk om snel en eenvoudig de bedrijfshulpverleningsorganisatie te alarmeren. Met één druk op de toets is iedereen gealarmeerd waarna de BHV organisatie zorg draagt voor een snelle afwikkeling van incidenten. Voor de controle van het communicatiesysteem is gekozen voor een Firecom Monitor. Dit systeem controleert 24/7 of het communicatiesysteem goed functioneert. Bij ongeregeldheden zal het 24/7 storingsteam van Firecom direct actie ondernemen. Op deze wijze is Aldel verzekerd van betrouwbare alarmering.

Laat een reactie achter