Blog Firecom BHV-ploegleiders zijn snel ter plaatse dankzij draadloze noodknoppen

BHV-ploegleiders zijn snel ter plaatse dankzij draadloze noodknoppen

663 /
Sales

Deel

De Jong Verpakking in De Lier (Zuid-Holland) is een succesvol, klantgericht bedrijf met ca. 400 medewerkers. Opgericht door ondernemer Henk de Jong in 1995, is De Jong Verpakking in ruim twintig jaar tijd uitgegroeid tot de enige onafhankelijke producent van golfkartonnen verpakkingen in Nederland. De kracht van De Jong Verpakking is dat zij snel kunnen leveren uit grote voorraad. Meer informatie kun je vinden op www.dejongverpakking.com.

Manager productie Ben van der Dussen is bij De Jong Verpakking verantwoordelijk voor de veiligheid. “Van onze 400 medewerkers zijn er ongeveer 70 BHV’ers. Ze werken verspreid over 3 gebouwen. In 2 hiervan reageren ze op meldingen die op hun Galaxy alarmontvanger (pager) binnenkomen”. Om een handmelding te kunnen doen zijn op 40 vaste plekken in het bedrijf draadloze BHV-noodknoppen aangebracht, die bij nood of onraad moeten worden ingedrukt. De meldingen worden zonder tussenkomst van een centrale of centralist door de BHV’ers ontvangen. Op hun scherm kunnen ze zien welke melder is ingedrukt. “De locatieweergave van de noodknoppen werkt meestal goed door zelfgekozen naamgeving en de vaste plaatsen van de knoppen”, aldus Van der Dussen. Daardoor zijn de BHV-ploegleiders meestal binnen enkele minuten ter plaatse. Ook komen meldingen vanuit de brandmeldcentrale (BMC) binnen op de alarmontvangers van de BHV-ers.

Via de speciaal ontwikkelde Firecom ESPA 4.4.4. koppeling, worden de meldingen van de BMC via het Firecom BHV-oproepsysteem naar de pagers gezonden. Van der Dussen: “Niet alle meldingen vanuit de BMC en sprinklerinstallatie zijn even duidelijk, onder andere daarom volgt een training van de leverancier van de BMC en sprinklerinstallatie hoe met het systeem te werken en de betekenis van meldingen en bijbehorende handelingen te verhelderen”.

Na een melding kan het BHV-team onderling contact krijgen via (vooralsnog) 32 portofoons, waarvan 18 UHF. Voor een groter en beter bereik tussen de machines, maken deze porto’s gebruik van een Motorola netwerkversterker. “We gebruiken het portofoonnetwerk niet vaak, maar bij een opleveringstest werkte het goed!”.

Laat een reactie achter