Kennisbank Oproepsystemen Instellingen voor gebruik BHVpieper en Xsend applicatie

Instellingen voor gebruik BHVpieper en Xsend applicatie

897
Sales

Deel

Het gebruik van een applicatie voor BHV functionaliteiten en alarmeringen heeft veel voordelen. Zo is het mogelijk om de aanwezigheid van gebruikers te controleren en direct bericht te krijgen na het versturen van een alarmmelding. Via de applicatie is het mogelijk om de opkomst in te zien van uw collega’s.

Het gebruik van een applicatie heeft ook nadelen. Deze hebben er meestal mee te maken dat meldingen niet goed weergegeven worden. We zijn er dan ook open en transparant over dat circa 85% van de meldingen goed aankomt en in de overige gevallen een bepaalde mate van onzekerheid is over de ontvangst. In ongeveer 50% van de gevallen heeft dit te maken met de instellingen en rechten van het telefoon toestel. Om de applicatie zo goed mogelijk te laten werken hebben we bijgaand een lijst met configuraties opgesteld om de applicatie zo goed mogelijk te laten werken.

Instellingen voor Android toestellen

Wat moet ik doen om de BHV app optimaal te laten werken op een Android toestel?

1. Notificaties aan en op hoge belangrijkheid.
  2. Locatie bepaling aan en op hoge precisie.
  3. Bij precisie verbeteren moet zowel scannen via wifi als bluetooth aan staan.
  4. Wifi & mobiele data aan.
  5. Vliegstand uit.
  6. Geef de app volledige machtigingen
  7. Batterijbesparing uit.
  8. Installeer don’t kill my app via https://dontkillmyapp.com/
  9. VPN uit (wanneer de internetsnelheid hierdoor beperkt wordt).
  10. Task killers uit.
  11. Zorg dat de telefoon, de app en Google Play-services up to date is.

Instellingen voor Apple toestellen

Wat moet ik doen om de BHV app optimaal te laten werken op een iPhone?

1. Berichtgeving moet op ‘Altijd’ staan.
  2. Locatie bepaling aan (iOS 13: Locatiebepaling op altijd) en op exact.
  3. Beweging en conditie aan.
  4. Ververs op achtergrond aan.
  5. Wifi & mobiele data aan.
  6. Batterijbesparing uit.
  7. Vliegtuigstand uit.
  8. VPN uit (wanneer de internetsnelheid hierdoor beperkt wordt).
  9. Zorg dat zowel de telefoon als de app up to date is.

Alternatieven als de app niet goed werkt

Als de app ondanks deze instellingen niet goed werkt is het mogelijk om SMS berichten en telefoon te activeren in uw account. U ontvangt dan niet alleen een push notificatie in de app maar u zal ook gebeld worden en een SMS ontvangen. U kunt daarna het telefoonnummer en de afzender van SMS toevoegen aan uw contacten en daarna instellingen als noodcontact. Op deze wijze kunt u de betrouwbaarheid nog verder verhogen.

Koppeling met 4G pagers

Onze app voor alarmering geeft ondersteuning voor 4G pagers die via een data kanaal gealarmeerd worden. Met deze alarmontvanger of pager heeft u geen last van rechten problemen waardoor de betrouwbaarheid verder verhoogd zal worden. Neem contact met ons op voor deze uitbreiding.