Vidensbase Hvad er DMR?

Hvad er DMR?

15K

del

DMR står for Digital Mobile Radio. Dette er en internationalt etableret standard for to-vejs radiotrafik. DMR-standarden giver udstyr fra forskellige producenter mulighed for at arbejde sammen på det samme netværk og med alle funktioner defineret i standarden.

Formålet med DMR-standarden var at udvikle et digitalt radiosystem, der forblev lavt i både omkostninger og kompleksitet, men alligevel fik udstyr fra forskellige producenter til at arbejde sammen. På denne måde kan brugerne selv bestemme, hvilke enheder de køber, og de er ikke bundet til et patenteret system, som er dyre at vedligeholde eller udskifte.

Udviklingen og vedligeholdelsen af ​​DMR-standarden er det europæiske telekommunikationsstandardinstituts ansvar (ETSI). Systemet blev først ratificeret i 2005 og er siden blevet revideret og ændret flere gange, senest i november 2018. Der er 3 DMR-niveauer.

Ofte stillede spørgsmål om DMR

Nedenfor er nogle ofte stillede spørgsmål om DMR opført og besvaret.

Er alt DMR-udstyr i stand til at arbejde sammen?

Ja og nej. Grundlæggende funktioner såsom en stemmemeddelelse er altid mulige. Hvis den valgte producent har udført interoperabilitetstest, kan du muligvis endda bruge funktionaliteter, der falder uden for den definerede DMR-standard.

Det er bedst at kontrollere, hvilke funktioner du bruger nu og se, om de er unikke for det nuværende udstyr, inden du beslutter, hvilke nye produkter der skal købes.

Ved hvilken frekvens fungerer DMR-udstyr?

Ved hvilken frekvens fungerer DMR-udstyr?
Digital mobilradio fungerer på frekvenser mellem 30 MHz (Megahertz) og 1000 MHz eller 1 GHz (Gigahertz). Dette frekvensområde er opdelt i to kategorier.

1. Meget høj frekvens (VHF) - Området mellem 30MHz og 300MHz.
  2. Ultrahøj frekvens (UHF) - Området mellem 300 MHz og 1 GHz.

Det meste DMR-udstyr falder inden for 136 - 174 MHz og 403 - 527 MHz dele af spektret. Hvert land har sine egne organisationer, der udsteder licenser til forskellige frekvenser.

Nogle DMR-frekvenser er udpeget som licensfri (for DMR-niveau I), mens andre kræver en licens, før du kan bruge dem.

Har jeg brug for en licens til at bruge DMR-udstyr?

Det kommer an på. Hvis du har en lille mængde brugere og kun de grundlæggende kommunikationskrav, DMR Tier I (se også: hvad er DMR-niveauer?) Radioer vil sandsynligvis opfylde dine krav. Disse er nemme at bruge og kræver ikke licens.

Det er vigtigt at huske, at Tier I-udstyr har en kortere rækkevidde og er mere følsom over for påvirkninger fra andre brugere. Hvis du har brug for et mere komplekst system, skal du ansøge om en licens.

I hvilket omfang kan DMR sammenlignes med Tetra?

Både DMR og TETRA er standarder udviklet af European Telecommunications Standards Institute (ETSI), der er rettet mod forskellige typer brugere. Hvor DMR fokuserer på det kommercielle marked, fokuserer TETRA på offentlig sikkerhed. Dette afspejles bedst i de forskellige interoperabilitetstest, som disse to systemer er fortrolige med.

Interoperabilitet for DMR-systemer testes en efter en af ​​producenterne. Til sammenligning skal TETRA-produkter testes af en uafhængig tredjepart, der sammenligner flere producenter. DMR-test indeholder kun 6 obligatoriske interoperabilitetsfunktioner, mens TETRA kræver ikke færre end 49 obligatoriske egenskaber, der skal testes.

Det høje antal test for TETRA-udstyr giver offentlige sikkerhedsorganisationer, såsom politi og brandvæsen, mulighed for at træffe uafhængige købsbeslutninger uden at bekymre sig om kompatibilitet mellem deres systemer i en nødsituation. Derudover tillader de strengere TETRA-tests ikke producenterne at tilføje nye og interessante funktioner, som DMR-standarden gør.

Hvad er intervallet af DMR?

Svaret på dette spørgsmål afhænger hovedsageligt af det udstyr, du bruger og den infrastruktur, der er bygget omkring det. Den internationale rumstation, som illustration, kredser rundt om Jorden i en afstand af 408 km og bruger DMR til at kommunikere med Jorden. Der er faktisk få hindringer mellem stationen og antennerne på jorden, hvilket gør signalet let at modtage.

Til sammenligning: en DMR Tier I-radio kan fungere godt i en bygning op til 100 m.

DMR-radiosystemer kan nå så langt du vil, forudsat at den korrekte infrastruktur er installeret; såkaldte DMR-repeatere kan forstærke signaler over et stort område.

Yderligere forbindelsesstykker kan oprettes ved at sprede data mellem repeatere med andre teknologier såsom internettet.

Hvad er en DMR-repeater?

DMR-radioer kan kommunikere med hinanden uden et centraliseret system, men dette er ikke altid en ideel situation. Signaler mellem radioer kan blokeres af synslinjer som træer, bygninger eller bakker.

Ved at tilføje en DMR Repeater kan radioerne overføre deres kommunikation gennem et centralt punkt, der gentager meddelelsen til resten af ​​systemet. Ved at installere en repeater i en højde (ofte oven på en bygning) hindres opkald til repeateren mindre af forhindringer. Dette gør det muligt for radioer langt fra repeateren i modsatte retninger at kommunikere med hinanden. Således øges rækkevidden af ​​systemet kunstigt.

Repeater-stationer kan kobles sammen ved at videresende de modtagne signaler (papegøjer) eller ved at videresende de modtagne signaler til andre repeatere ved en alternativ metode (f.eks. Internettet).