Vidensbase Walkie-talkie Forbedret privatlivets fred fra Motorola

Forbedret privatlivets fred fra Motorola

3K
Salg

del

De fleste Motorola MotoTRBO-radioer understøtter tre forskellige niveauer af privatlivets fred (kryptering)

• Basis
  • Forbedret
  • AES

Visse modeller på lavere niveau fungerer kun med Basic og Enhanced. Entry-level modeller understøtter kun grundlæggende fortrolighed. Motorola DP4000 serien understøtter al kryptering, mens DP1400 kun understøtter grundlæggende fortrolighed.

Grundlæggende privatliv giver kun simpel 16-bit XOR-kryptering og giver kun meget grundlæggende beskyttelse mod aflytning. Der er kun en nøgle, og den skal være den samme i alle walkie-talkies, der skal være en del af et specifikt opkald. Radioer, der ikke har denne tast, hører en forvrænget lyd, når en anden bruger sender.

Forbedret privatliv bruger den velkendte og bredt implementerede Alleged RC4-algoritme. Nøglelængden er 40 bit. Det er også muligt at programmere en radio som denne med flere taster, som kan vælges ved at skifte kanal. Nøglen kan kun skrives i walkie-talkies, så nøglen skal opbevares et sikkert og sikkert sted, hvis du vil tilføje ekstra walkie-talkies.

AES 256 bit tilbyder det højeste niveau af beskyttelse. Radioerne bruger en symmetrisk gruppetast, hvilket betyder, at de samme taster skal programmeres i alle radioer, der skal være en del af et specifikt opkald. Radioen understøtter også flere taster, så det er for eksempel muligt at have en nøgle pr. Talegruppe eller kanal.

AES256 er ikke tilgængelig i radioen og kræver, at du køber en softwarelicens. I alle tilfælde anvendes krypteringen kun til opkald fra tovejsradioen. Dette gør det muligt for en relativt enkel fast infrastruktur (f.eks. Med repeatere) at give ende-til-ende-kryptering. Hvis der kræves fuld kryptering, kan det være klogt at bruge noget lignende Dimetra Express overvej, at Air Interface understøtter kryptering (dvs. header + nyttelast).