Blog Firecom Royal IHC laat zich niet graag verrassen

Royal IHC laat zich niet graag verrassen

659 /
Sales

Deel

firecom - Royal IHC laat zich niet graag verrassen -Royal IHC in Kinderdijk is een internationaal bedrijf dat diensten verleent en oplossingen biedt op het gebied van o.a. baggeren, mijnbouw en offshore windenergie. Bij IHC werken 1500 mensen, waarvan 600 ingeleende medewerkers zijn. Eerder dit jaar ontwikkelde en plaatste Firecom een alarmeringssysteem voor de bedrijfsbrandweer en BHV van Royal IHC. 

Brand en calamiteiten op het 24 hectare grote bedrijfsterrein, moeten via het intern calamiteitennummer bij de portier gemeld worden. De dienstdoende portier activeert dan met één druk op een knop de alarmontvangers van leden van de bedrijfsbrandweer en/of BHV. “Ook voert hij het gebouwnummer in. Dat is van groot belang als je weet dat we hier 64 bemenste gebouwen hebben”, aldus Gerard Zwaan, verantwoordelijk voor bedrijfsbrandweer en BHV bij IHC. 

“Na deze eerste snelle alarmering volgt een tweede (nader) bericht met wat meer informatie. De functionarissen die verantwoordelijk zijn voor SHEQ worden op dat moment per SMS gealarmeerd”, aldus Zwaan. SHEQ staat voor Safety (veiligheid), Health (gezondheid), Environment (milieu) en Quality (kwaliteit).) “Vervolgens krijgt de leidinggevende van de betreffende afdeling automatisch een e-mail over de inzet. Tot slot worden een aantal sleutelmedewerkers persoonlijk gealarmeerd via alarmontvanger, SMS of mail”.

Zwaan: “Medewerkers bellen helaas vaak uit gewoonte bij een calamiteit 1-1-2, in plaats van ons eigen interne alarmnummer. Onze bedrijfsbrandweer wordt dan via het landelijke P2000-netwerk gealarmeerd door de Alarmcentrale Rotterdam-Rijnmond. Om ook van deze meldingen te weten, heeft Firecom software ontwikkeld zodat deze (externe) meldingen voor de bedrijfsbrandweer ook in ons systeem binnenkomen en via bovengenoemde kanalen verspreid worden. Iedereen is dan op de hoogte en kan desgewenst actie ondernemen. We laten ons wat dit soort belangrijke zaken betreft, niet graag verrassen!”.

Laat een reactie achter