Blog Firecom Portofoons voor verkeersregelaars

Portofoons voor verkeersregelaars

1K /
Joost Eerland
Portofoons voor verkeersregelaars

Deel

Portofoons kunnen voor meerdere branches en beroepen erg interessant zijn. Een beroep waar portofoons vaak ingezet worden is die van verkeersregelaars. Hierbij zijn verschillende typen portofoons inzetbaar. Ben je benieuwd hoe jij als verkeersregelaar een portofoon kunt gebruiken en welke accessoires er beschikbaar zijn? Lees dan deze blog en kom erachter!

Op korte afstand communiceren als verkeersregelaar?

Wil je als verkeersregelaar op een korte afstand eenvoudig met elkaar kunnen communiceren? Dan zijn vergunningsvrije portofoons hier geschikt voor. De meest interessante portofoonsserie voor verkeersregelaars is de ProTalk serie TK 3401 – TK3501 van Kenwood. Het voordeel hiervan is dat deze portofoons vergunningsvrij zijn. Daarnaast zijn de portofoons zowel analoog als digitaal beschikbaar. Met het oog op de toekomst raden we aan om voor digitale portofoons te kiezen. Wilt u liever op een grotere afstand communiceren? Dan is de Motorola DP1400 UHF aan te raden. Deze portofoon is goedkoop in de aanschaf en daarnaast zijn er veel verschillende accessoires beschikbaar. Daarbij is het ook mogelijk om een noodknop in de portofoon te programmeren!

Een handige schoudermicrofoon

Voor verkeersregelaars zijn er bij Firecom allerlei handige accessoires beschikbaar. Denk hierbij aan een handige schoudermicrofoon waarmee je als verkeersregelaar eenvoudig kunt communiceren naar je collega’s! De schoudermicrofoon bevestig je eenvoudig en is te gebruiken vanaf de schouder. Hierdoor wordt communiceren met een portofoons nog eenvoudiger!

UHF en VHF

Wanneer je portofoons aanschaft is het belangrijk dat je het verschil begrijpt tussen UHF en VHF. Dit zijn de frequenties waarop portofoons met elkaar communiceren. Daarbij kan een UHF portofoon niet communiceren met een VHF portofoon. UHF portofoons zijn ideaal voor verkeersregelaars die op korte afstand willen communiceren. Wanneer de afstand groter is en een goed bereik essentieel is, raden we aan om voor VHF te kiezen. De VHF-signaalgolven kunnen namelijk een veel langere afstand afleggen dan die van UHF. Hierdoor kun je ook op langere afstand kwalitatief communiceren.

Benieuwd naar ons aanbod?

Ben je benieuwd welke portofoons wij in ons assortiment hebben voor verkeersregelaars? Bekijk dan eens ons aanbod en alle accessoires die we aanbieden. Met portofoons maak je communiceren een stuk een makkelijker!

Laat een reactie achter