Blog Firecom Opsporingsambtenaren Stadskanaal veilig op straat dankzij portofoons van Firecom

Opsporingsambtenaren Stadskanaal veilig op straat dankzij portofoons van Firecom

89 /
Sales

Deel

In maart 2020 heeft Firecom nieuwe portofoons mogen leveren aan de buitengewoon opsporingsambtenaren van de Gemeente Stadskanaal. Na een succesvolle pilot in december 2019 heeft de Gemeente Stadskanaal gekozen voor Firecom als leverancier van betrouwbare communicatiemiddelen. Met name de snelle communicatie en flexibele inzet van een verhuurvloot maakte de keuze voor Firecom eenvoudig. “Sinds kort zijn we ook in het Noorden vertegenwoordigd vanuit onze locatie in Drachten” zegt Jeroen Adema, sales engineer van Firecom. “Dit soort kleine dingen zorgt ervoor dat we klanten direct kunnen helpen bij vragen of aanvullende bestellingen, we zien dat het meerwaarde heeft om lokaal verankerd te zijn”.

De gemeente Stadskanaal heeft Buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) in dienst. Zij zetten zich in voor een veilige, schone en leefbare gemeente. Zij voeren taken uit op het gebied van veiligheid, lokale orde- en parkeerhandhaving. Zij controleren of mensen zich aan de regels houden en geen overtredingen begaan, zoals loslopende honden, overlast van hondenpoep, (zwerf)afval, graffiti en gebruik van alcohol op straat. Ook bij grote evenementen worden BOA’s ingezet. Ze voeren controles uit in het kader van de drank- en horecawet.

De BOA’s maken gebruik van het Europees dekkende WAVE OnCloud netwerk van Motorola en Firecom. Met deze portofoons is het mogelijk om razendsnel met elkaar te kunnen communiceren via 3G of 4G. Uitgebreide functionaliteiten zoals een meldkamer applicatie, tekstberichten en het gebruik van apps horen tot de standaard dienstverlening. Via de meldkamer applicatie is het mogelijk om live-locaties van collega’s te bekijken.

Laat een reactie achter