Kennisbank Portofoons Portofoons met storing / Last van storing

Portofoons met storing / Last van storing

317
Joost Eerland

Deel

Heeft u last van storing op de portofoons en kraken ze veel? Dat kan eenvoudig opgelost worden door ze storingsvrij te maken.

Als portofoon geleverd worden staan ze afgestemd op de standaard frequenties van een bepaalde leverancier. Naast deze frequentie maakt de portofoon ook gebruik van een ondertoon (CTCSS). Als de frequentie en ondertoon overeen komen zal de luidspreker van de portofoon open gaan en signaal op die frequentie laten horen. Omdat bij levering van de portofoon meestal standaardinstellingen gebruikt worden zou het kunnen gebeuren dat een portofoon andere portofoons met gelijke frequentie en ondertoon hoort. Deze portofoons zijn dan wel bijna uit het bereik waardoor het signaal als kraken of ruis binnen komt. Soms kun je het kanaal wijzigen, maar als iemand anders dat ook doet heb je nog steeds last van storing.

De frequenties en ondertoon van de portofoons kunnen eenvoudig door ons gewijzigd worden met een programmeerset. We veranderen de ondertoon dan in een hele andere waardoor u geen last meer heeft van storing.

Heeft u ook last van storing op de portofoons? Neem contact met ons op.